HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Egy interjú margójára

2009.12.21. 16:29 LMP-Zala

Részlet Tölgyessy Péter alkotmányjogásszak készült interjúból:


Szerepcsere?

Az MSZP biztosan nem törekszik az SZDSZ szerepére, az MDF viszont Bokros Lajossal egyértelműen bejelentkezett oda - vélekedett Tölgyessy Péter. Az elemző úgy látja, sok voksot vihet el a Lehet Más a Politika (LMP) is az emberi jogok, a környezetvédelem kérdéseivel, ez ugyanakkor nagyon nem piacbarát szervezet, és bár sok rokonszenves témát vet fel, kétséges, hogy logisztikai problémái mellett lesz-e elég jelöltje.

Az LMP az európai parlamenti választások óta komoly eredmény nem mutatott fel, a médiába pedig nem tud bejutni, ehhez ugyanis éppen a média logikájából következően "érdekes ügyeket" kellene produkálnia, ők viszont korrekt módon akarnak játszani, ennek a hírértéke pedig elenyésző.


Nem piacbarát szervezet? Na azt azért kétlem, hogy bevezetnénk a fix árakat a boltokban :)
Persze ha onnan nézzük, hogy a piacon is a társadalmi költségeket is figyelembe vevően esélyegyenlőséget szeretnénk teremteni a kisvállalkozás és a multi, az "eldobható" és a megbízható terméket gyártó vagy a helyi termelő és az importőr között, akkor bizony nem piacbarát arról az oldalról nézve, amely eddig egyenlőbb volt az egyenlők között.

A "logisztikai problémák" sajnos tények, de azon vagyunk, hogy megoldjuk őket. Mondjuk a magyar választási rendszert nem kimondottan dícséri, hogy egy 2.6%-os párt csak nagyon komoly erőfeszítések árán tud az országgyűlési választásokon országos lefedettséggel elindulni. Jóval több ajánlószelvényt kell ugyanis összegyűjteni, mint ahány szavazat ehhez az eredményhez júniusban elég volt.

A média, és az "érdekes ügyek" szerepéről: az az igazság, hogy ha a parlamentbe jutásnak az az ára, hogy elbulvárosodjunk, jobb is, ha a közelébe sem kerülünk. Azt gondolom, hogy van kis országunkban annyi értelmesen gondolkodó, demagógiára nem vevő, és a mostani rendszer korruptságán átlátó választópolgár, hogy tavasszal sikerülni fog megugrani ezt a küszöböt is.

Ezekkel a gondolatokkal kívánok kellemes ünnepeket blogunk olvasóinak!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás részvétel lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr641613663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása