HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Elemzés a jelöltállításról

2010.03.26. 21:41 LMP-Zala

A 2010-es országgyűlési választásokon induló pártok 3 ligában játszanak. Van 3 párt, amely mindenütt jelen lesz, parlamentbe jutásuk biztos, 2 párt követi őket komoly lefedettséggel, és a parlamentbe jutás reményével, majd van sok kicsi.

A Fidesz-KDNP, a Jobbik és az MSZP minden körzetben állított jelöltet, így természetesen minden területi listájuk is áll.

Negyedik helyen az LMP végzett 92 egyéni jelölttel, de a listáira az ország teljes területén, minden megyében lehet szavazni. Ötödik az MDF-SZDSZ szövetség, nekik jelenleg 89 egyéni jelöltjük van. A 20 lehetséges listából 16-ot állítottak fel biztosan, kettőt biztosan nem, kettőről pedig még most is tart a jogi herce-hurca.

A hatodik helyezett párt a Civil mozgalom, amelynek 24 jelölttel is sikerült 9 megyei listát, és ezzel országos listát állítania, de nekik már nincs komoly esélyük a parlamentbe jutásra, lévén, hogy kb 10%-ot kellene kapniuk az országnak azon a felén, ahol lehet rájuk szavazni. További helyezettek az Munkáspárt, MSZDP, és a MIÉP 4-4-2 listával, a parlamentbe jutás halvány reménye nélkül. A további pártok még a futottak még kategóriában sem érdemelnek említést, statisztikájukat itt lehet megnézni.

Bizony, az LMP immár a negyedik legnagyobb párt Magyarországon!

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz szdsz mdf jobbik lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr831871707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása