HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Kampányzárás és -értékelés Zala megyében

2010.04.09. 23:59 LMP-Zala

Kedves szimpatizánsaink, leendő szavazóink!

 

Nagyon nehéz kampányon vagyunk túl. A politikai elit a mai napig nem hiszi el, hogy megtörtük a húsz éve áttörhetetlennek hitt falakat, és az országban mindenütt választhatóvá tettünk egy demokratikus, alulról szerveződő, a későbbi profit reményében érkező támogatókat kizáró pártot. Különösen így van ez Zala megyében, ahol minden bizottság, hatóság és hivatal ott tett keresztbe nekünk, ahol tudott, az éjszaka kitett plakátjainknak másnap reggel 8 órára már hűlt helye sem volt, feloszlatták volna kampányrendezvényeinket, értelmezhetetlen választási bizottsági döntést hoztak. Ez a kampány országszerte sok jelöltünket, aktivistánkat, támogatónkat egzisztenciálisan is megrázott. Több embert elbocsátottak állásából, a "szerencsésebbek" "csak" rendkívüli ellenőrzéseket kaptak "véletlenül" a kampány kritikus időszakában munkahelyükön, cégeiknél. Ugyanakkor sehol az országban egyetlen megyében sem volt ilyen nehéz a kampány, mint Zalában.

Összezártunk, kitartottunk, tűrtünk. Most pedig demonstrálni fogjuk, hogy az LMP igenis olyan számottevő erő lett, amely demokratikus programjával, szürke pénzektől való irtózásával a parlamentbe fog jutni.

Ezt már más pártok és/vagy egyéb erők is észrevehették, az utóbbi egy hétben nekünk is kijutott a jóból a médián keresztül, többségében alaptalan kitalációkból kaptunk egy csokornyit. Számunkra ezek az esetek csak azt erősítik, hogy tényezők lettünk, de szerencsére az ellenérdekelt felek bértollnokait komoly összeesküvés-elméletek legyártására késztetjük, nem könnyű fogást találni rajtunk.

Kampányunknak fontos célja volt pozitívnak lenni: a saját elveinket, programunkat szerettük volna bemutatni. Nem mehettünk el azonban ellenfeleink nyílt törvénysértései mellett: szürke kampánypénzek, letépkedett és felülragasztott plakátok alkották ezt a sort. Másik fontos célunk volt személyes kapcsolatok kiépítése a lehető legtöbb választóval. Az LMP jelöltjei kint voltak az utcákon, fogadták a kérdéseket emailben, egyáltalán, megközelíthetők voltak, ahogy a párt alapelvei ezt kötelezővé is teszik számukra. És ez akkor is így fog maradni, ha a választók akaratából új munkahelyük a budapesti Kossuth téren lesz.

A csoda újabb felvonása is születőben van. Ehhez azonban még szükségünk van mindannyiunk szavazatára, lehetőség szerint mindkettőre, de ahol az egyéni jelöltünk nem tudott elindulni, a listás szavazatra mindenképpen! Az LMP parlamentbe jutása a listás szavazatokon áll, vagy bukik, az egyéni jelöltjeinkre leadott szavazatok "csak" a képviselőink számát befolyásolják (persze fontos az is).

Biztosan kijelenthetjük: a zöld hullám elindult Zalában is. Méghozzá annyira, hogy ezt a hatalom a "szokásos" eszközökkel már nem fogja tudni visszafogni. Bármi lesz vasárnap az eredmény, a magyar közállapotok megújításáért folytatott harcunkat folytatni fogjuk, megmérettetjük magunkat az önkormányzati választások kampányában is. De addig is elérhetőek maradunk itt a blogunkon, a zala@lehetmas.hu emailcímen. Kérjük jelentkezzen, jelentkezz, ha támogatnál minket, csatlakoznál a csapatunkhoz!

Vasárnap pedig: voksolásra fel!

 

1 komment

Címkék: kampány választás igazságosság részvétel fenntarthatóság lmp támogatom voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr51907259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LMPszimp 2010.04.12. 23:12:53

Most majd tudunk bizonyítani. Remélem meg tudtok tenni mindent, hogy tényleg más legyen a politika.
süti beállítások módosítása