HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Schiffer András Zalaegerszegen - részletek

2010.03.29. 23:11 LMP-Zala

Az LMP országos listájának vezetője ma délután a zalaegerszegi Dísz téren találkozott a választókkal Viant Zsolttal, a város képviselőjelöltjével együtt. Ezután újságíróknak elmondta:

Az LMP listavezetője úgy fogalmazott, hogy egy esetleges alkotmánymódosítás esetén a párt partner lenne abban, hogy a betölthető ciklusok számát korlátozzák, hogy például "ne lehessen 16-20 évig trónolni egy város élén".
Ezt a helyi közéletben fontosabbnak tartaná, mint országosan, mert a "trónoló polgármesterek és klientúrájuk helyben megfojtják a véleményszabadságot".

Ezt vajon véletlenül mondta épp Zalaegerszegen?

Az LMP választási esélyéről a következőket emelte ki:

A március 19-én lezárult jelöltállítási időszak azt mutatja, hogy a Lehet Más a Politika az ország negyedik erejévé vált. Az esélyeit mutatja az is, hogy az elmúlt hét végi időközi választáson Budapest VII. kerületében a Jobbikot is megelőzte, vagyis itt már a harmadik legjobb eredményt produkálta - közölte a politikus.
   
Schiffer András szerint az április 11-ei választásnak az egyik legnagyobb tétje, sikerül-e megakadályozni, hogy egyetlen párt alkotmányozó többséget szerezzen. Ha az LMP bekerül a Parlamentbe, "akkor lesz demokratikus kontrollja az új kormánynak", mert "sem a kordonépítők, sem a kordonbontók", vagyis a jelenlegi kormányzópárt és a szélsőjobboldal nem alkalmas erre a szerepre.

Országos és helyi programjainkról a jelöltek a következőket emelték ki:

Az LMP listavezetője a múlt héten bemutatott 220 oldalas programjukból két pontot emelt ki: a tiszta közélet programját, ami a párt antikorrupciós 12 pontjára épül, továbbá a zöld fordulatot, amely szerintük a súlyos foglalkoztatási válságból kivezető utat is jelentheti mintegy egymillió ember számára.
   
A sajtótájékoztatón Viant Zsolt zalaegerszegi képviselőjelölt arról beszélt, hogy programjuk szerint elszámoltathatónak kell lennie a helyi és az országos politikának. A zalai megyeszékhelyre is utalva azt mondta: szeretnék kivonni végre a politika gyámsága alól a helyi gazdaságot, a kultúrát és a sportot, hogy megfelelő szakemberek foglalkozzanak ezekkel a területekkel.

Köszönjük a sok száz érdeklődőnek, hogy részt vettek a rendezvényeken (800 kampányújság fogyott). Igenis, Zalaegerszegen is lehet más  a politika!

Szólj hozzá!

Címkék: kampány bemutatkozás választás zala részvétel ügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr741879555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása