HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Mivel foglalkoznak választott képviselőink?

2009.12.28. 16:12 LMP-Zala

Mit tudunk egy parlamenti döntés hátteréről? Általában azt, ogy a kormányoldal hozza, az ellenzék leszavazza. Sajnos a konstruktív ellenzékiség nem divat, de még így is előfordulnak esetek, hogy a két nagy párt közösen hoz meg nem súlytalan határozatokat, törvényeket. Ilyen volt az, amikor lesöpörték a képviselők a népakaratot a költségtérítésének megadóztatásának irányába.

Vajon milyen közös érdekek mozgatják ezeket a szavazásokat? Az biztos, hogy nem a fogyasztók/adófizetők/választópolgárok érdekei, mint ezt a legújabb példa is mutatja: hatékonyan működik az energialobbi, gyakorlatilag olyan törvények születnek, amelyek tendenciózusan hasonló köröknek kedveznek, és ennek árát szétterítik a társadalomra. Bővebben:

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=126196&elemzesek=1
http://nol.hu/gazdasag/20091228-energikus_torvenyhozok

Én lennék a legboldogabb, ha valaki megcáfolná előző mondatomat...

Szólj hozzá!

Címkék: mutyi részvétel

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr251628559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása