HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Tiszta kézzel tiszta pénzeket a választási kampányba!

2009.12.20. 23:17 LMP-Zala

 

Sajtóközleményünkből
 
Rendkívüli parlamenti ülés összehívására szólítja fel az LMP a képviselőket, hogy rendezni tudják a kampányfinanszírozás kérdését még az országgyűlési választások kiírása előtt.

A Transparency International és a Freedom House október elején hozta nyilvánosságra a kampányfinanszírozás átalakítására vonatkozó javaslatát. Bár a civilek tervezetét minden szakmai szervezet pozitívan értékelte, és a parlamenti pártok is elismerték, hogy a jelenlegi helyzet tarthatatlan, mégis két hónapig kellett várni arra, hogy az országgyűlés egyáltalán foglalkozzon a kérdéssel. Addig szabotálták az ügyet, hogy a parlament idei utolsó ülésén már nem szavazhatott a javaslatról, a jövő évi első ülésen pedig már késő lesz ezzel foglalkozni, hiszen addigra a köztársasági elnök már feltehetően ki fogja írni a 2010-es választást.

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint minden lehetőséget meg kell ragadni a tavaszi országgyűlési választások tisztaságának megőrzése érdekében. Ha nem változtatjuk meg a kampányfinanszírozás jelenlegi szabályait, akkor a pártok újra meg fogják szegni az összes vonatkozó jogszabályt, és újra ki fogják szolgáltatni a demokráciát az őket a háttérből pénzelő gazdasági köröknek. Ezért az LMP felszólítja a parlamenti képviselőket, hogy a lehető leghamarabb hívják össze a parlament rendkívüli ülését és szavazzanak a két tekintélyes nemzetközi civil szervezet reformjavaslatáról. Továbbá felkérjük a köztársasági elnök urat, hogy a parlamenti választás kiírásával várja meg a rendkívüli ülés eredményét, hogy a pártok ne hivatkozhassanak arra, hogy a kampány közben már nem lehet változtatni a szabályokon.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány ügyek lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr91612062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása