HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Nem, nem, nem és nem

2010.04.27. 16:20 LMP-Zala

--- Az LMP Zala megyei koordinátora tollából ---

A zalai LMP elleni rágalomhadjáratban mostanában már naponta jönnek ki az újabb lejárató kiszivárogtatások. Tegnap például az MTI megírta, hogy hivatalos forrásból értesült, hogy hat hamis ajánlószelvényünk van. A kijelentés már eleve rossz, ugyanis hivatalos információ nem lehet, a rendőrség folyamatban levő ügyről nem ad ki információt. Mi magunk sem tudjuk, hogy áll a vizsgálat.

No most akkor két eset van. Kezdjük a könnyebbel: a hír nem igaz. Ekkor köszönjük szépen az ingyenreklámot, többet nem kérünk belőle, a választási sikerünk óta már nem az a legfőbb gondunk, hogy növelni kellene az ismertségünket.

A bonyolultabb eset az az, ha a hír igaz. Ekkor remélem, hogy a belső vizsgálat már azon melegében elindult a rendőrségen, hogy kiderítse, ki szivárogtat, majd hamarosan el is távolítják állásából. Ebben a roppant valószínűtlen esetben van hat ajánlószelvény, amelyeken hamis az aláírás. Még ez esetben is a dologhoz az LMP-nek nagy eséllyel vajmi kevés köze van: az ajánlószelvény-gyűjtő rendszer a csalások, provokációk és lejáratások melegágya (ezért is alakított ki az LMP helyette már egy alternatív koncepciót, és ezért fogja a parlamentben is ennek megszüntetését a zászlajára tűzni), és ezt a rendőrség is pontosan tudja. Tekintve, hogy nincs Zalaegerszegen 800 tagunk, sem annyi, hogy a közvetlen rokoni, ismerősi körből összegyűljön a szükséges mennyiségű ajánlás, idegenektől is elfogadtunk ajánlószelvényeket. Szerintem ez nem nagy meglepetés, tudtommal az összes párt ezt a gyakorlatot folytatja (és ezt a rendőrség is pontosan tudja). Ha valaki hozott nekünk egy kitöltött ajánlószelvényt, azt bizony köszönettel egy meleg kézfogás meleltt elfogadtuk. És hát bizony, ha nem előttünk töltötte ki, akkor az aláírása eredetiségét nem állt számdékunkban és módunkban ellenőrizni (és ezt a rendőrség is pontosan tudja). Tehát a rendszer a provokációk tökéletes melegágya.

Van itt azonban egy másik kérdés is: miért az LMP? Vajon a többi párt ajánlószelvényein levő aláírásokat végigvizsgálta a rendőrség? És egyáltalán, miért is kezdte az aláírásokat vizsgálni? Honnan volt a gyanú? Csak emlékeztetek: két darab azonos névre kitöltött cédula ügyében kezdődött a nyomozás, csak egy kicsit "kiterjedt". A feljelentésen túli dolgokkal is elkezdett foglalkozni a testület. Vajon honnan volt a gyanú? Segítek, megosztom aggályaimat: tudták, mit keresnek, biztosra mentek. Időben elhelyeztek valakik pár aknát a nyolcszáz jó cédula közt. A miértről meg annyit, hogy az LMP nem része a status quonak, nem része a mai rendszert életben tartó és megcsapoló sokpárti koalíciónak, és nem is lesz ennek része soha, mi több teljes erőbedobással ellene küzd. Tehát az LMP-t és szavazóit meg kell félemlíteni, el kell tántorítani. Így kerültek szimpatizánsaink a rendőrségre tanúként, olyanok, akik előtte csak hírből ismerték az intézményt. Remélem, a fenti gondolatkísérletem nem fedi a valóságot...

Az eljárás -a fenti elméletem igazságát feltételezve- az igazság kiderítésére alkalmatlan, de azért az LMP befeketetítésére tökéletes, az LMP patyolatfehér lapján ugyanis a világos szürke is feketének hat. És ezt a rendőrség is pontosan tudja. Csak közben a saját édesanyám mondja nekem, hogy mibe keveredtem, hogy az ismerősei jönnek oda hozzá sorban, hogy mi csaltunk. Nem, nem, nem és nem! (És ezt a rendőrség is pontosan tudja.)

Az LMP tagjai természetesen nem csaltak, tudatában voltak annak, miképpen kell az ajánlószelvényeket szabályosan kitölteni, és annak, hogy az ajánlásokkal való visszaélés milyen büntetést von maga után. Tudom, mert személyesen én mondtam ezt el mindenkinek. És hát a józan ésszel is több ponton ellentmondana: miért adtunk volna le pár darab hamis ajánlást majdnem nyolcszáz igazi mellé, amikor még egy hét volt gyűjteni? Ugye ezt senki nem gondolja komolyan, egy nap alatt is ennek sokszorosa bejött volna, ha tovább gyűjtünk? Azt, hogy nem csaltunk, a rendőrség is pont olyan jól tudja, hogy nem csaltunk, mint mi. Nem is ellenünk folyik az eljárás. Csak olyan szépen össze lehet mosni az LMP nevével. Ez vajon kinek az érdeke?

Ebben az eljárásban annyi a törvénytelenség, hogy az már nem lehet véletlen. Utána fogunk járni mindegyiknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr151954177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása