HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az LMP nem csalt a zalai ajánlószelvényekkel

2010.04.22. 11:29 LMP-Zala

A Lehet Más a Politika helyi szervezete a Zala megyei 1-es számú egyéni választókerületben 2010. március 12-én 800 darab ajánlószelvényt adott le, amelyből részletes átvizsgálás után az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság 772 darabot érvényesnek talált. Egy választó nevében két azonos, mindkét esetben az LMP-nek leadott szelvényt találtak, ezért a Zala Megyei Rendőr főkapitányság nyomozást indított. Az érintett választópolgár a nyomozás során megerősítette, hogy az LMP-nek adta ajánlószelvényét.

Az LMP a nyomozásról a jelölt tanúkénti idézéséből értesült. Később, a teljes helyi tagság és aktivista bázis kihallgatása után a rendőrség tanúként több szimpatizánsunkat is beidézte, akiknek többek között olyan kérdésekre kellett felelniük, hogy miért az LMP-nek adták a szelvényt, és miért szimpatizálnak az LMP-vel.

Az ökopárt szerint a nem szorosan a nyomozáshoz tartozó kérdések súlyos adatvédelmi aggályokat vetnek fel, és a kérdésekből joggal feltételezzük, hogy politikai motiváció és az LMP lejáratásának kísérlete áll a háttérben. Emellett úgy véljük, hogy szimpatizánsaink megfélemlítése súlyosan korlátozza a választójog szabad gyakorlását.

Az LMP ettől függetlenül áll a rendőrségi vizsgálat elé, eddig is minden eszközzel segítette, és ezután is segíteni fogja a rendőrség munkáját.

A választókerület egyéni jelöltjére leadott 2579 érvényes szavazat egyébiránt egyértelművé teszi, hogy az LMP Zala megyében sem szorult rá arra, hogy a törvény megkerülésével induljon el a választáson.

 

2010. április 22.

Az LMP Zalai Szervezete

Szólj hozzá!

Címkék: zala lmp ajánlószelvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr121942160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása