HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

"L" kurvultok?!

2010.04.01. 12:01 LMP-Zala

Perneczky László budapesti képviselőjelöltünk írását közöljük változatlan formában.


 

Elnézést a durva címadásért, de ezt a kérdést az info@lehetmas.hu egyik válaszoló embereként már vagy ötveszer megkaptam. Most nyilvánosan is idézek egy válaszlevelet:
=== > Kedves Barátaim! Nagyon szimpi amit műveltek, gyűjtöttem is nektek vagy 8 cédulát, löktem egy kis pénzmagot is, de szavazni nem fogok rátok (egyáltalán nem fogok). Miért? Idézek alábbi leveletekből: "...egy tiszta, demokratikus, felelős új politikai erőt..." Volt már nekünk ilyen kettő is, ezelőtt 20 éve, az egyiket fidesznek, a másikat szdsz-nek hívták. Hittünk bennük sokan. Tudjuk mi lett belőlük. Mi garantálja hogy az LMP nem jár be hasonló utat, mihelyt megnyílnak a lehetőségek? Kíváncsi vagyok válaszotokra. De ha energiátokból csak semmitmondó hülyeségekre futja, akkor kíméljetek meg a választól. üdv (név, cím)===

Köszönjük támogatásodat, az ajánlószelvényedet és a kérdést is.

Hogy mi a garancia arra, hogy az LMP nem fog elkurvulni? Semmi!

Ha csak nem az, hogy mi NEM írjuk a plakátjainkra, hogy "LMP: a garancia" (mint az szdsz 4 éve). Nem írjuk ki, hogy "Csak az LMP". Esetleg azt írhatnánk, hogy "Hallgass a szívedre, szavazz az LMP-re", de azt 20 éve az akkor még valóban fiatalokból és demokratákból álló Fidesz már használta. Nem hőzöngünk ordító egérként azzal, hogy nekünk micsoda "miniszterelnök jelöltünk" van, ha nem érett meg erre a helyzet és reálisan nézve a mi jelöltünkből a büdös életben nem lesz miniszterelnök. Ha csak nem 4 év múlva, az akkori jelöltünkből... De mi akkor sem akarjuk majd ellenségnek tekinteni polikai ellenfeleinket, és ha megtehetnénk sem égetnénk fel a tarlót is előttük a 0. fordulóban, az ajánlószelvény-gyűjtés allatt. (Sőt, ezt meg is szüntetnénk, a választás a választáson dőljön el.)

Azonban az szerintem biztató jel, hogy az LMP civil "watchdog" szervezetek aktivistáiból áll össze. A belső, még kiforratlan működésünkben is olyan sok a fék, vészcsengő és biztosíték, ami adott esetben a rövid távú önérdek ellenében is a magunk által meghatározott morális irányban tartja az LMP-t. A Lehet Más a Politika név tényleg kötelez. 4 év alatt majd megnézheted, hogy vizet prédikálva bort iszunk-e, vagy Gandhi után szabadon "magunk leszünk-e az a változás, amit látni akarunk a világban".

Persze ehhez be kell jutnunk. Ha viszont nem nyilvánítasz véleményt, nem mész el és ikszelés helyett annyit se írsz a szavazólapra, hogy "ezek közül egyik sem" (mint én magam is kénytelen voltam az utóbbi 2-3 választáson) - akkor kritizálni sincs sok jogalapod. De ha már szavazni mész, akár megelőlegezhetnél még egy kis bizalmat valakinek. Szerintem pl. az LMP-nek.

Szólj hozzá!

Címkék: részvétel ügyek lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr241886536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása