HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Az állampolgárok intézményesített zaklatása

2010.02.19. 09:57 LMP-Zala

Most, hogy ledöntött egy vírus, és nem tudok a címben nevezett tevékenységben részt venni, van időm leírni ezt a puffogást, ami már vagy fél éve érik. Természetesen az ajánlószelvény (leánykori néven kopogtatócédula) gyűjtésről van szó.

A választási rendszer a közkeletű vélekedéssel szemben nem 2, hanem három fordulós. Van egy nulladik forduló, az ajánlószelvény-gyűjtés, amely megrostálja a bekerülni vágyó boldog-boldogtalan ismert-ismeretlen pártokat. Nálunk azonban ez úgy lett megoldva, hogy

  • az ajánlásokhoz zaklatni kell az állampolgárokat otthonaikban, és
  • begyűjtésükhöz kell több tízezer aktivista országosan nagyjából egyenletesen leosztva, és országosan mindenütt minimum közepes ismertsége és elfogadottsága a pártnak úgy, hogy az országos médiák csak a parlamenti pártokkal foglakoznak.

Kedvenc nagy pártjainknak meg sikerült elérni, hogy tapasztalataink szerint az emberek több, mint fele már senkinek sem adja oda, annyira csalódott.

Ajánlási rendszer márpedig kell, tényleg nem jó az, ha boldog-boldogtalan kalandor pártocska elindulhat mindenhol, mert védjük a fákat, és nem akarunk kilométer hosszú szavazólapokat legyártani nyolcmillió példányban, hogy a választó meg se találja rajta a saját pártját. De azt mondja meg valaki, hogy miért kell azoknak a pártoknak is ajánlásokat gyűjteniük, akik az előző általános választáson elértek 5-10%-ot? Miért nem lehet, hogy ők elindulhatnak ingyen (sőt nekik tilos gyűjteni), az ajánlások meg az újaknak és a rosszul szereplőknek kötelezőek?

Szóval az állampolgár ajánlana, már ha nem törték fel a postaládáját és árulják az ajánlását a feketepiacon. Vagy kínáltak neki már eleve pénzt a cetlijéért, és ugye a nyomor nagy úr. És ezután már a következő választásokkor eleve félreteszik a cetliket, hiszen "a Józsi jön érte, és adja az ötszázast darabjáért". Aztán meg adja tovább egy ezresért nevesincs pártoknak, akik így aztán végül országos listához jutnak húszfős tagsággal plusz egy milliárdos támogatóval. Így a feketepiac a működési elvből következően nem lehet kisebb, hanem választásról választásra terjeszkedik.

Miért nem lehet inkább elektronikusan ajánlani, ha már adót bevallani is több, mint 5 éve lehet?

A puffogás végére egy kis sztori: ugye a Fidesz kitalálta, hogy 8 millióból 2 millió ajánlást beszed. Irreális vállalás, mert több millió olyan ember van, aki nem kapta meg, nem lakik otthon, elvből senkinek sem adja, eladja pénzért, széttépte a gyerke, megette a kutya, azonnal kidobta a kukába. Most, hogy a 2 millának kb a fele megvan (csak úgy mondom, a szükséges szám az 132000, ennek már több, mint hatszorosa teljesült), már korbáccsal hajtják az aktivistáikat, mert Pokorni kikotyogta a célt, és akkor azt bizony teljesíteni kell (vesd össze ötéves tervek). Tehát megint megvillant a Fidesz (és most szándékosan nem nevesítek, mert csak tippjeim vannak) legendás tehetsége, hogy kell egy  választást elveszíteni. Leamortizálják az aktivistaállományt két hónappal a választások előtt - a semmiért. Megjelennek az első repedések, kilépések, amelyek ha folytatódnak, komoly szavazatvesztéshez vezethetnek áprilisra. Hajrá, csak így tovább! Mi meg majd felfesszük arra a listára, amelyen a Fidesz demokráciapárti megnyilvánulásait gyújtjük: valahova a Simicska-Apeh, Nemzeti színház-gödör, háromhetes ülésezési rend, Happy End kft, Országimázs Központ és a kormányülések jegyzőkönyvezésének eltörlése mellé.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás fidesz igazságosság kampányfinanszírozás részvétel ügyek lmp aktivista kopogtatócédula ajánlószelvény feketepiac

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr161772574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása