HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Piacot minden településre!

2011.06.23. 11:28 LMP_ZALA

A Lehet Más a Politika „Piacot minden településre!” címmel országjáró kampányt indított a helyi termékek és munkahelyek érdekében. Időközben a parlament tárgysorozatba vette a párt törvényjavaslatát, amely egy átmeneti moratórium után új, közösségi alapú szabályozást vezetne be a plázák és hipermarketek építésére.

Országjárásba kezdtek a héten a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselői és választmányának tagjai a helyi termékek és munkahelyek érdekében. A „Piacot minden településre” elnevezésű kampány során a politikusok az ország különböző városaiban tartanak sajtótájékoztatókat – ahol egy standon felhalmozott friss hazai gyümölcsökkel és zöldségekkel is megkínálják a járókelőket.

Az LMP arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az itthon termelt, szezonális élelmiszerek termelői piacokon történő beszerzésével nemcsak egészséges zöldségfélékhez jutunk, de csökkentjük a szállítással járó környezetterhelést, és jelentősen hozzájárulunk a kistermelők, a kisléptékű mezőgazdasági termelés fennmaradásához, a vidéki gazdaság élénkítéséhez. Az LMP ezért szorgalmazza a már meglévő piacok infrastruktúrájának javítását. Fontosnak tartjuk, hogy állandó piac híján az önkormányzatok biztosítsanak helyet a rendszeres piacoknak, termelői vásároknak.

Az Országgyűlés eközben tárgysorozatba vette a párt törvényjavaslatát, amely a helyi piacok és a kistermelők érdekében a plázák és hipermarketek építésére átmeneti moratóriumot vezet be egy új, minden érdekelt fél bevonásán és hatástanulmányokon alapuló szabályozás kidolgozása érdekében. Az LMP szerint ezek az intézkedések hozzájárulnak a helyi gazdaság fellendítéséhez, a helyi munkahelyteremtéshez, a vidéki települések elnéptelenedésének megállításához, és a fogyasztók biztonságos élelmiszerekkel való ellátásához.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az országjáró kampány keretében Szabó Rebeka a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője, biológus, ökológus, a Mezőgazdasági bizottsága tagja ezúttal a zalaegerszegi Piac térre látogatott el

Sajtómegjelenés:

http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=2724

http://zalaihirlap.hu/kozelet/20110617_piacot_minden_telepulesre

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr753008300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása