HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Zalaegerszeg: kampányfinanszírozási számtan

2010.03.24. 12:21 LMP-Zala

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Zalai Hírlap 2010. március 19-ei száma összeállítást készített arról, hogy a politikai pártok mennyit költöttek eddig a kampányra. Ebben Balaicz Zoltán a Fidesz képviselője azt nyilatkozta, hogy pártjának, idézzük: "Zalaegerszegen jelentősebb helyi kiadása nem volt" és "biztos, hogy minden választókerületben az egymilliós kereten belül maradunk". Ezzel kapcsolatban a Lehet Más a Politika Zala Megyei Szervezete a következőre szeretné felhívni a választópolgárok figyelmét: Zalaegerszeg város Polgármesteri Hivatalának honlapján megtalálható az a tájékoztatás, amely szerint a városban a MAHIR Cityposter Kft. által elhelyezett 60 db nagyméretű fakörüli hengerek bérleti díja - mely mindegyikén jól láthatóan dr. Gyimesi Endre képviselőjelölt úr mosolyog a járókelőkre - havonta darabonként 20.000 ft + Áfa. Ez egy hónapban 1 millió 200 ezer forint + Áfa, vagyis két hónap alatt több mint 3 millió forint. Ehhez jönnek hozzá a Fidesz egyéb költségei, plakátok, szórólapok, hirdetések, melyek nyilván hasonló nagyságrendet tesznek ki. Ezen nyilvános és tényszerű adatok birtokában a polgárokra bízzuk az elhangzott nyilatkozat valóságtartalmának elbírálását.
A Lehet Más a Politika pártja továbbra is mindent megtesz azért, hogy leleplezze a magyar közéletben az elmúlt 20 év eredményeként mára szinte mindennapossá vált politikai hazugságokat és harcoljon korrupció minden formája ellen.

A Lehet Más a Politika Zala Megyei Szervezete



A közelmény cikk formájában a Zalai Hírlap mai, 2010. március 24-i számában (4. old.) jelent meg és tartalmazza a Fidesz városi elnökének, Gyutai Csabának a válaszát. A válasz szerint, idézem:
"A Mahir nyilvánosan hirdette meg a reklámfelületek bérbe adását, ám a pályázatra csak a Fidesz jelentkezett, ezért a pártnak lehetősége nyílt piaci alapon tárgyalni az ár mérsékléséről", amely így csak "néhány százezer forintba került".

Felhívjuk Gyutai Csaba figyelmét, hogy a törvény betűje szerint az egymilliós határba a jelölt saját befizetései és a "központtól" kapott támogatások is beleszámítanak.
Mivel a Lehet Más a Politika a negatív kampánytól tartózkodni kíván, ezért csak a tények közlésére szorítkozik, ezzel ezt az ügyet befejezettnek tekintjük. A FIDESZ válaszáról való döntést a választókra bízzuk. De azért mi tudjuk, hogy lehet más a politika!

1 komment

Címkék: fidesz kampányfinanszírozás

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr891864846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása