HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Piacszabályozással a beszállítók védelméért

2010.11.10. 17:24 LMP_ZALA

Piacszabályozással a beszállítók védelméért

 

Az LMP szerint azonnali és hathatós piacszabályozásra van szükség azért, hogy ne a hazai kis- és középvállalkozások és a helyi termelők legyenek a válságadók vesztesei. A párt törvényi szabályozást sürget a bevásárlóközpontok terjedésének megakadályozására: „plázastopot”, a távolsági élelmiszerkereskedelem megadóztatása, „narancsadót”, a hazai beszállítók kiszolgáltatottságának megfékezése, az úgynevezett polcpénz szűkítése, és a helyi termelők piachoz segítése érdekében.

 

A válságadó nem piacszabályozási eszköz. Nem fékezi meg a bevásárlóközpontok terjeszkedését, nem gátolja meg a helyi piacok sorvadását. Nem akadályozza meg a polcpénz szedést, és nem tesz több helyi terméket a polcokra. Nem fékezi a hazai beszállítók kiszolgáltatottságát a multinacionális kereskedelmi láncokkal szemben.

 

A kormány érvelése azért álságos, mert a jelenlegi piacszabályozásban nagyon sok a kiskapu, és olyan alacsonyak a büntetések, hogy a nagy kereskedelmi láncok röhögve fizetik ki a büntetést, és folytatják tovább a beszállítók sanyargatását. Az MSZP-nek a magyar termékek polcra kerülését szabályozó etikai kódexe eleve halálra ítélt volt. A Jobbik vidékfejlesztési kérdésekben csupán a falusi kocsmákért aggódik.

 

A hazai termelők és beszállítók érdekében szigorú versenyszabályokra van szükség, nem pedig különböző etikai kódexekre. Szükség van arra is, hogy a szabályokat betartassák és az azokat megszegő kereskedelmi láncok ne bújhassanak ki a büntetések alól. A magyar beszállítók védelmére az LMP javaslatokat nyújt be a parlamentnek. 

 

 

Budapest, 2010. november 8.

 

 

                                                                                              Vágó Gábor

                                                                                    országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr902438939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása