HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Schiffer András nyílt levele Schmitt Pálnak

2010.07.28. 21:36 LMP_ZALA

 

Schmitt Pál teremtsen tiszta és


egyértelmű helyzetet!

 

Nyílt levélben arra kéri Schmitt Pál házelnököt az LMP frakcióvezetője, hogy – az alkotmányos intézményekbe vetett bizalmat megőrizve – minél előbb írja alá a parlament rendkívüli ülésszakának utolsó napján elfogadott törvényeket, és ezzel tegye lehetővé, hogy Sólyom László vizsgálhassa meg azok alkotmányosságát.

Schiffer András ezzel azt a sajtóban megjelent találgatást kívánja eloszlatni, mely szerint a médiafelügyeleti törvénnyel kapcsolatban a parlamenti többség azért halogatta a végszavazást, hogy az már ne Sólyom László elé kerüljön aláírásra, ő ugyanis – a spekulációk szerint – az aláírás előtt előzetes normakontrollt kérne az Alkotmánybíróságtól.

A frakcióvezető a sajátos helyzetre rávilágítva kiemelte: a Házszabály lehetőséget biztosít a házelnöknek arra, hogy államfői önmagának küldje meg az utolsó ülésnapon elfogadott törvényeket. Ez a szituáció a konkrét törvényhozási tárgyak esetében kiüresíti az államfői funkciót, s így ellentmond az Alkotmány szellemének.

Schiffer András ezt felismerve már a rendkívüli ülésszak utolsó napján ügyrendi javaslattal élt, mely szerint a Ház kérje fel a házelnököt arra, hogy az aznap elfogadott törvények esetében ne tizenöt, hanem nyolc napon belül terjessze fel ezeket a törvényeket.

Az LMP most Schmitt Páltól kéri, öntsön tiszta vizet a pohárba azzal, hogy minél előbb aláírja és tovább küldi a köztársasági elnöknek a parlament rendkívüli ülésének utolsó napján elfogadott törvényeket.

Schiffer András nyílt levele Schmitt Pálnak

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr432183449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása