HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Eltűnik-e a helyi demokrácia?

2010.06.08. 21:56 LMP-Zala

A ma elfogadott új önkormányzati választási törvény a 10000 lakos feletti városok esetében az egyéni képviselők arányát 70%-ra növeli. Ez annyit tesz, hogy egy 40%-os párt simán megszerzi a képviselőtestületek kétharmadát, a többiek (60%) meg marakodjanak a pár (30%-nyi) listás helyért. Az LMP tiltakozásként ez, és a többi nehezítés (helyenként négyszer annyi begyűjtendő ajánlószelvény, a gyűjtési idő drasztikus lerövidítése), a civil szféra és a kis pártok ellehetetlenítése ellen, a szavazás előtt kivonult a parlament ülésterméből.

Az LMP szerint a Fidesz nem tudott ellenállni a rövid távú politikai céljainak, és a szavazók arányos képviselete helyett saját javára igyekszik a választók jó kormányzással való meggyőzése helyett adminisztratív szabályozókkal átbillenteni a mérleget.

Ez a törvény nem a kisebb képviselőtestületkeről, hanem a kormányzó párt önkényéről, és az arányosság elvének megcsúfolásáról szól. A képviselőtestületek ezután még kevésbé fogják tükrözni a választói akaratot, amely kedvez a gyenge ellenzéknek, azaz a helyi kiskirályságok kialakulásának, fennmaradásának. Ez a korrupció melegágya.

A kisebb képviselőtestületek mellett pedig szélesedik a testületen kívüli szakértők foglalkoztatási lehetősége, ami előre vetíti, hogy semmilyen megtakarítás nem fog származni a képviselők számának csökkentéséből.

A Fidesz ezt akarja. Az LMP nem. És Önök?

Szólj hozzá!

Címkék: választás fidesz önkormányzat törvény narancsuralmi rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr442067529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása