HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Átlátható államot, átláthatatlan polgárt!

2010.04.09. 13:43 LMP-Zala

A Lehet Más a Politika azért készül az Országgyűlésbe, hogy valóra váltsa az átlátható állam és átláthatatlan polgár eszményét.

A napokban kirobbant Kubatov-botrány, majd a nyomában kiszivárgott hasonló esetek azt mutatják, hogy a politikai elit semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy ellenőrizhesse a polgárok véleményét, gondolatait. Elvárjuk, hogy az ügyészség a közbizalom helyreállítása érdekében haladéktalanul és hivatalból kezdjen nyomozást adatvédelmi bűncselekmények gyanúja miatt!

Az LMP átlátható államot és átláthatatlan polgárokat szeretne Magyarországon: olyan országot akarunk, ahol a polgárok ellenőrzik a hatalmat és nem a hatalom ellenőrzi a polgárokat.

Az LMP meg akarja védeni a polgárok információs önrendelkezési jogát, ezért az új Országgyűlés megalakulását követően haladéktalanul elő fogjuk terjeszteni az ajánlószelvény-gyűjtési rendszer eltörlésére vonatkozó törvénymódosítási javaslatunkat. Reméljük, hogy a Fidesz és az MSZP partner lesz annak elfogadásában.

Néhány hónappal ezelőtt az MSZP és a Fidesz közösen fogadták el az új titoktörvényt, amely érdemi jogorvoslat nélkül, parttalan titkosításra ad lehetőséget a hatalomnak. Az LMP ki akarja vágni a titokerdőt: az új Országgyűlés megalakulását követően haladéktalanul elő fogjuk terjeszteni azokat a törvénymódosítási javaslatokat, amelyekkel korlátok közé szorítható a titkolózó állam. Reméljük, hogy a Fidesz és az MSZP ennek a javaslatnak az elfogadásában is partner lesz. 

 
Budapest, 2010. április 9. 

                                                                                  Az LMP Választmánya

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr941907243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása