HTML

LMP Zala megye

Az LMP Zala megyei szervezetének hírei, eseményei, rendezvényei. zala(kukac)lehetmas.hu

Üzeneteink

lehetmas.hu hírek

Nincs megjeleníthető elem

Csatlakozz Facebook oldalunkhoz!

Megszűnt a Körmend-Zalalövő vasútvonal

2009.12.13. 23:23 LMP-Zala

Ma, 2009. december 13-án 24 vidéki vasúti szárnyat törölt a kormány. Volt, nincs, ennyi.

A MÁV honlapján (www.mav.hu) semmi, ismétlem semmi sem olvasható a vonal megszűntetésekről, így a Vas megyét érintő Körmend-Zalalövő szakasz felszámolásáról sem. Ez a szakasz volt az egyetlen, amely érintette az Őrséget.

A már említett MÁV honlap keresője Körmendről Zalalövőre igyekvők számára a következő utat javasolja: Körmend-Szombathely, Szombathely-Zalaszentiván, Zalaszentiván-Zalaegerszeg, Zalaegerszeg-Zalalövő. Az eddigi közvetlen járat és kb. 40 perces menetidő helyett 3 átszállással és négy-öt óra (ha szerencsénk van és 15.08-kor indulunk, akkor csak 3 óra) alatt teljesíthető a táv.

Vas megyei blogunk cikke nyomán.

Az LMP elítéli a vasútvonalak minden költséget figyelembe vevő részletes gazdasági számítások és a helyi lakosság megkérdezése nélküli bezárását, és támogatja az országos integrált ütemes menetrend bevezetését, a vasútvonalak bezárását csak akkor tartja felvethetőnek, ha az ebbe a rendszerbe kis fejlesztéssel sem illeszthető bele. Az LMP november folyamán nyilvánosságra hozta vasúti és közúti közlekedési programját, ami letölthető.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kampány zala vasút ügyek

A bejegyzés trackback címe:

https://lmp-zala.blog.hu/api/trackback/id/tr361595463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása